BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Saturday, July 23, 2011

kesilapan ketika exam~

bismillahi rahmani rahim~

assalamu'alaikum wbt kepada insan yang tidak akan lupakan , dinda sayang :) ibunda tercinta, ayahanda yang dikasihi serta ahli-ahli keluarga yang dirahmati Allah swt :) alhamdulillah, sahabat sahabiah? in my heart XD



sekarang pukul berapa nak post blog ni? what!?! 0053 a.m in the morning! wahh.. tak tido ke.. what?! WHAT EVER LA... nak study.. who want to block me .. hahaha.. tapi cakap nak study ..sekarang buat apa? iya la.. cool down jap.. release all the tension a while.. rehat 10 minits bfore continue XD, insyaAllah


mka entry hari ni.. kali ini..

KESILAPAN KETIKA EXAM~

sebenarnya.. bukan nak ajar korang ke atau beri peringatan... hahaha.. sesaje nak share pengalaman.. hari tu masa exam utk CardioVascular System.... subhanallahil 'azim.. ana tak sempat nak baca semua.. ad part oedema terlepas pandang.. Allahu Allah.. ada hikmah.. mujurlah kata2 Prof. datang dalam bentuk bisikan2.. mungkin berkat rakan2 dan sahabat2 serta yang tersayang yang mendoakan ana.. :) syukur alhamdulillah! tak tertinggal kosong

holiday XD

mula2 jawab mcq.. iskhh.. kejap jawapan A.. B pun boleh.. tapi C mcm lagi tepat... D pun mcm betul.. last2 nak jawab E..tapi kat kertas nak lorek2 tu.. A + B + C + D.. utk E takder... what the kertas ? =-=" hahhaha.. last2 kene buat sendiri XD.. hehehe.. tapi satu part bila dah habis mcq .. datang paper 2.... Maha Suci Allah swt..

mula2 selak helaian pertama... sedih... rase cam nak nanges ader gak.. ya ALlah pehal soklan camney! bila tengok helaian blakang.. kenapa ubat-ubat mcam ni.. kenapa lah patient ni ada masalah jantung pelik sgt! hahahaha..rasa nk pengsan jawab.. mengeluh!.............

dulu ada sahabat ana time periksa.. dia mintak nasihat ana... sebelum masuk dewan.. akan call ana dulu...

" *** , dah nak masuk dewan ni... gemuruh, takut2... perlukan semangat! "

" kuatkan diri ya ***, banyakkan bca selawat, ingat Allah swt banyak2.. tapi kalau tu pun tak berkesan ... ingatlah muka mak dan bapak.. kerana dalam mengingati mereka ada jawapan dan ketenangan tersembunyi "


* teringat kat KAK CIK, adik dinda time dia nak SPM, ana ada bagi words ni gak XD


maka time nak jawab PAPER 2 ni.. tak boley buat apa.. selawat binnabil huda jap :D , dan mulakan tangan menulis dengan harapan dan tawakal.. tup tup tup tup!!!..... tup tup tup!!! ... pom!!! pensil terjatuh la.. hp terjatuh .. sume terjatuh!!! hahhaah.. tapi nak dicitekan.. pengalaman plg bermakna... tak sangka!! sumenya jawapan full !! berjawab semuanya!! takder satu pun tertinggal.. dan apa yang ana baca dan hafal. bulat2 keluar!!

alhamdulillah wa ALlahu Akbar! wahh.. maka betullah kata Allah swt,

" dan jangan sekali2 engkau mengatakan terhadap sesuatu " aku pasti melakukan itu besok pagi " kecuali (dengan mengatakan ) insyaAllah . DAN INGATLAH KEPADA TUHANMU APABILA ENGKAU LUPA DAN KATAKANLAH " MUDAH2AN TUHANKU AKAN MEMBERIKU PETUNJUK KEPADAKU AGAR AKU YANG LEBIH DEKAT DARIPADA INI "  "

ayat 23 -24 surah Al Kahfi

mmg tersengih puas hati dan jawab .. alhamdulillah.. Allah swt dah bagi tips awal2 kot.. kalau ko lupa ko ingat ALLAH SWT, ALLAH SWT akan INGATKAN KO.. tpi kalo ko sombong .. apa ko dapat? hahaha .. muhasabah2.. lower your gaze.. .gaze ? haha =-="

tapi.. ini bukan kisah ana hari ni.. ana nk citer kesilapan ... kesilapan dalam exam.. habis je exam.. ana pergi kat sahabat ana.. rapat gak la... kami selalu je bersama .. XD  makan sama2, section sesama.. lagi.. rumah tak sama la.. hehehe.. ayat yg ana suke pegang ialah..

" sahabat baik tak semestinya kene serumah :D "

maka.. ana habis exam pergi kat dia. .tanya. camner paper tadi ok tak.. masa tu masih dalam dewan lagi.. dia... dia... mengeluh...

" aku tak jawab soalan tadi... last paper tak cukup masa "

" what! apekah?!! "

" aku dah mintak masa kat pengawas tu, tapi dia amek terus paper ak... "

ana... ana...terkedu... baru nak gembira sebab dapat jawab semua soalan... nak share same2 ngan member..katanya..rase nak menangis sgt...

* lelaki menangis tak macho? beruntunglah siapa yg mampu titiskan air mata.. tak kisah apa jua keadaan.. kerana kelembutan hatinya.. subhanallah, Umar Al Khatab relax je nangis tiap2 hari.. korang? ana ? iskhh.. muhasabah~

ana.. haitz... naper tak cukup masa plak... bukan exam pertama 45 minit , exam kedua continued ada 105 minute.. mana masa hilang? ana sempat revise paper tu 4-6 kali... how come not enuff time dear... Allah swt.. berikanlah ketenangan dan kejayaan kat sahabatku ini... adoi..


~ melihat shabat ana yg tiada maya ni... tanya dia.. nak ke mana pasni.. katanya nak terus balik umah.. oh no way! ko tengah sedih.. ko nak balik umah.. no way man.. ana ni pantang tengok member2 sedih.. meh3.. ikut ana.. ana belanja makan.. cakap je.. nak makan mana.. KFC? kedai tayar? kebdaa?? hahaha XD

akhirnya ana bersama Mujahid RIder (lama tak dengar khabar :(  ) menemani sahabat ana ke ASRAMA MARA.. dun weri dude.. ana cover all ... tenangkan hati... Allah swt always be with you~

kata ana pada dia

" sume ni berlaku sure ada hikmah , relax wei.. Allah swt kan ada, doa2 supaya kejayaan bersama ko, aku yakin ko boleh ! "

kata ana bagi support

sambung dia..

" aku rasa ak tau.. kenapa ak tak cukup masa... sebenarnya tadi ak me**** dalam exam tadi.. ak usha jawapan member sebelah... Allah swt tunjukan balasan kat situ gak! haitz... " sambungnya dalam nada lemah..



ana terkedu.........................................................................................................................................
Maha Suci Allah swt....
A'uzubillah min dzalik....
tak terkata......................



tak mahu menyalahkan atau sahabat ana.. mungkin terpandang ... terlalai seketika... moga Allah swt bantu nya.. dun weri weit! lelaki soleh macam ko InsyaAllah, Allah swt akan bantu :) , yang lepas telah berlaku .. jgn lakukan lagi dan jadikan sebagai pengajaran...


dalam hati ini.. hanya Allah swt yang tahu..
moga exam kedua ini.. RESPIRATORY... tentang paru-paru.. moga2 ini menjadi medium bertambah keimanan kepadaMu wahai Ilahi..


kepada tersayang di Malaysia :)

kanda quote ni dalam suatu ceritera Engineering,
dialog antara engineer Ikhwah(EI) dan doktorah Akhawat(DA= Doktor Adam :P )

EI = actualy you never have loved him at all?

DA= what do you mean?
EI = means.. whenever he comes infront of you.. have u ever felt like wind is blowing.. or angel is flying in slow motion, or the moon looks even bigger in the sky?
DA= such things only happens in a film not in real life!


* tercuit hati kanda kerana, benarlah kata EI tu.. bila saat kita bersama.. ianya berbeza.. orang lalu lalang pun tak nampak ..only u dinda :) , mentari yang panas menjadi nyaman :) angin tiupan menjadi penenang.. alhamdulillah, syukur kepada Ilahi, kerana hadir hidupmu dlm hidupku :)


s.a
ssfss



* entry kurang gambar .. sebab nak study cepat!! :D


3 kata-kata rangsangan:

Indra Putra Bin Asrar said...

camni nk sedey gakla...dpt kfc free... :p

Iyiana said...

alhamdulillah ko dapat jawab paper.. bersyukurlah.. kekadang blank bila tengok paper. tapi berserahlah pada Allah, kerana ko da usaha sedaya yang mungkin. aku percaya pada masa itu, kekuatan menjawab tu ada. Insya Allah, ada rezeki ko x ke mana..

Syurga Cinta Kami said...

yeayy.. alhamdulillah.. nina... indra..

doakan ak ya :D


ada exam lagi hari selasa ni ..26/7