BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Monday, April 11, 2011

happy birthday pok leh~

assalamu'alaikum wbt dinda serta kekanda-kekanda yang sudi membaca... moga Allah swt merahmati dan meredhai segala amalan kita lakukan... bak kata ustaz muda kat youtube tu..

"amal ni ada dua jenis.. amal baik ngan amal buruk... "

yang bestnya.. dua2 pun kita buat... erkk ...


" demi masa, sesungguhnya manusia itu berada dalam KERUGIAN, melainkan ORANG YANG BERIMAN dan BERAMAL soleh... ilal akhir... "

Surah Al 'Asr


dengan dosa yang selalu ditopup setiap hari secara percuma, moga2 Allah swt tidak putuskan RahmatNya kepada kita dan senantiasa juga mengilhamkan kita kebaikan... best tau kalau Allah swt jaga kita.. kan kan kan?

"ahfaz Allah wa yahfazak "
 Jagalah Allah swt dan Allah swt akan jaga kamu :)


tetttt... naper lari jauh ni... tajuk entry atas kan bout pok pok leh .. wakakak.. .

pok pok amai belalang kupu-kupu
tepuk pok leh pandai
pok dam belanja susu( naper susu? mwahaha.. =-=" )


lalalalala~


suppose nak post ni masa hari birthday pok ley.. tapi tak dapat... blog ana dihack.. iskhhh.. saper la insan yg bertuah buat camtu kat ana.. ketuk kang.. baru tau.. iskhhh..

al kisah.. malam sebelum birthday pok leh.. maka masa tu ana tengah rajin blaja bersungguh2 demi masa depan rakyat malaysia ( mwahahaha.. ayat xnak bajet lagi ke? hahaha ) ,  maka Meo dtg bilik ana.. cakap kat ana .. esok birthday pokleh.. so nak buat camner... so plan2 ... ana masak sume2.. ajak la kawan2 rapat pok leh ( sebab tahun lepas ana tak sambut birthday pokleh :(  ) , dan buat tak taw je.. sebab pok leh pown tak tahu yg ana akan sambut birthday dia ( dia cakap dia tahu ana tak sambut birtday orang XD.. ye ye je )

maka .. ana tukang masak , tukang beli kek.. Meo tukang buat air.. watering .. abg timun.. jadi ajk pembersihan... wakakaka... tengkiu Mun.. tanpa dirimu ...saper lah ana di sini..wakaka XD


maka hari di nanti tiba.. lepas subuh..ana check fb pokleh....


ramai orang wish dia.. pukul 12 malam tadi.. sampai la ke pagi tu.. penuh wall dia orang wish.. wahaha.. tapi ana lepas subuh .wat do no je .. mungkin pokleh fikir ana tak taw b.day dia :).. hahahaha ( sebenarnya ana tak taw pun.. teruk la =-=" erkk ) ..


maka kebetulan lecture ana pagi.. lecture dia pukul 2-4.. maka kat fb pown ana tak wish.. depan2 lagi la tak.. haha.. saja je buat tak taw.. padahal hari tu la.. hari yg plg ana nak hargai dia sgt!!  syg kot housemate.. biarlah housemate tu macam mana teruk perangai atau baik alim mana dia.. dialah housemate kita.. serumah ngan kita.. kita ketawa dia sambut.. kita lapar.. dia suapkan.. kita sedih dia dengari.. ( sebab melalak kuat sgt.. lalala ( rahsia2) ) ... kita chatting dan calling zaujati.. housemate yg curik2 dengar.. hahaha.. yer ke? hhaha.. ni saje je.. haha ..


maka ana habis lecture ngan praktical awal.. pukul 11 dah set... dengan bantuan dari Allah swt... mujahid rider ana tunggang keliling Iskandariah... dari Syarie Sezo Street ( nak beli kek kat bangunan Falaqi tu.. sedap :) dan ada coklat ( feveret ana XD ) ) sampai ke Safirah ana carik kek.. last2.. beli kat Camp Sizar gak.. hehehe

hahaha.. ni la bentuk kek yg ana beli .. bentuk hati.. XD

macam pernah tengok je kedai ni ann XD

sebab ana ni byk mulut... sekali dapat coklat percuma la :) alhamdulillah


maka semangat ana..... jadi balik2 rumah.. beli barang2 rumah..beli ayam beli barang2 pasar... siap2 sume... sebab memang kebetulan yg sgt.. hari tu mmg ana masak.. so ana buat tak tahu je.. so pok leh pun ana tak wish lagi.. pok leh memang style dia suka senyum bila ana cakap.. hahaha.. selesa je ana ngan dia ( sekarang ni pok leh tengah masak kat dapur.. sambil humming .. hwa3 )

maka Meo dah beli satu botol besar .. yg sangat besar..dan katanya nak buat sirap.. hahah.. sirap pun sirap la... maka kek yg dibeli..disorok di tempat tersembunyi.. kat peti ais.. hahaha.. macam la besar sgt peti ais.. haha.. tapi mujur pok leh tak bukak peti ais.. hehehe.. dan siap2 masak sume..Meo dah jemput sume kengkawan.. majlis nya boleh la start lepas maghrib.. dan ana pun jemput la sahabat kesayangan ana...

Putera Ulat.. kenal x? =-="

hahaha.. ana jemput dia bersama2 mujahid rider

dia kata dia F.T ( faizal tahir).. hahaha.. noob .. wakaka

 hahaha.. maka bila sume dah gather2... seronok sgt!!! ana ni ok ok je.. ana tak banyak duit sgt nak buat macam kengkawan yg lain sampai ke kofi ros-three atau pun kfc mahupun mcd... tapi ana boleh memasak!! hahaha.. sebab ada la pengalaman sikit2 masa kat malaysia dulu kerja kat tempat makanan.. dari pasar malam hingga ke pasar raya :)

bak kata zaujati 3 tahun lepas masa awal perkenalan..

" kalau boleh , fu** mahukan suami yg pandai memasak, yg beriman kepada Allah swt , yg penyabar dan..."... ada satu lagi..dah lupa kot.. haha.. tapi alhamdulillah.. nanti dah duduk serumah tahun hadapan.. rasa ya ana masak yer zaujati :)


tadaa... ni lah tetamu2 yg tak banyak tapi cukup menggembirakan ana dengan kedatangan mereka :)

yes!! kami ahlil bait berempat :) moga kekal ukhuwwah kami


 dan yg sebelum mulakan majlis.. awalinya dengan bacaan Al- Fatihah... moga2 sepanjang majlis itu.. turunnya malaikat ke rumah kami.. merahmati yang diraikan serta segala isi ... amiin InsyaAllah.. dan selepas buka majlis.. ana minta izin rakan2 meng 'amin' kan doa ana..khas utk pokleh...kerana disamping ana waktu itu.. bukan calang2 orang...yg soleh2 .. nak ambil berkat mereka :)


" ya Allah swt ya Tuhanku, rapatkan ukhuwwah antara kami, satukanlah hati kami keranaMu dan pisahkanlah kami kerana bertemu denganMu .. "


doa yang ana sgt suka doa..

maka... inilah saat manis masa majlis yg kecil2an itu...

yes! kita dissect ini kek.. mwahahaha

makan bertalam saja :) ukhuwwah dan berkat byk :)

meh pok leh.. ana suapkan

ana pun nak kena suap jugak.. haha.. manja2 :)
 seronok2!! dan ayat yang pokleh cakap masa potong kek

" aku pon tak expect yg korang nak buat sampai macam ni.. "


ana senyum yg panjang gembira puas hati kerana dapat melihat senyuman yg tidak putus dari pokleh sepanjang majlis itu.. dalam hati ana... " kau housemate aku... jadi tak kisah la... mesti spesyel !!:) "





maka bila berakhirnya majlis ini... ana hantar sahabat ana semula... dan pok leh ucapkan terima kasih... ana cukup gembira.. bukan kerana ucapannya itu.. tapi kerana ana gembira kerana dapat menggembirakan hati kawan ana, housemate ana :) syukur ya Allah swt :)

.
.
.
.
.
malam tiba.. ana sgt kepenatan... dan puas!

.
.
dan ana post mortem balik apa yg berlaku hari ni... dulu ana ngan pokleh takder la rapat mana.. tapi bagaimana kemesraan ini muncul.. ?? mungkin inilah yg zaujati ajarkan masa di malaysia dahulu.. iya.. doa rabitah..


"...." fawatiqillah humma rabitataha... wa adim wuddaha .. " ...

" dan kemudian s** bayangkan muka2 insan yg s** ingin Allah swt mesrakan hati bersama2 s**.... "



ana dah rasa nikmat yg Allah swt kurniakan.. syukran Allah swt...maka tak mahukah kamu semua menikmati ni'mat yg sama ? jom kita breakfast dan high tea :)



1 kata-kata rangsangan:

SaddamAfuza said...

Salam'alayk. :)
Seronoknya lihat ukhuwah yg dibina berasaskan tarbiyah Islam.. Alhamdulillah :)