BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Saturday, May 14, 2011

Ku gumbira sentiasa~


Assalamu’alaikum wbt buat yang tersayang… Dan para pembaca blog SCK ini.. Kaifa haalukum al-yaum? Alhamdulillah, ana bilkhoir.. Syukur! ^-^ Syukur ke hadrat Ilahi, kerana dgn limpah kurniaNya, ana dapat tulis dalam blog ini lagi… Rindunye~~ :D

Hasbiyallah wani'mal wakil...
Hari ni.. Hari Sabtu.. Hari ni, di Malaysia, hari cuti.. Tapi di Mesir, hari belajar.. 0oo0oo~ Kanda exam kan? Wat yg terbaik! Kanda! Hebat! Hey~~ >.< Moga dirimu dipermudahkan segala urusan.. amiin.. Jadi, apa yg ana nak kongsikan pada hari ini ya?? Kanda, tahu? Xtahu kan?? Hehhe.. Mmg nak kne ketuk~~ 

Ana sedang study atau kanda ya? ^-^
Seharian ana habiskan masa untuk membuat assignment.. Kerja rumah memang berlambak.. Huiii.. Baru cuti sekejap.. Esok pula mengajar tuisyen.. Oh~ Anak2 muridku~ >.< Pastu pagi tadi dapat msg.. Ringtone “Doraemon” tu.. Hik2! :p Rupe2nye abg Jasni bg msg.. Beliau nak hantar barang.. Jadi, ana pon punyalah semangat kemaskan rumah dan siapkan juadah.. juadah berbuka puasa ke? Hehhe.. bulan 8 nnt.. sabar2~ Ana pon semangat siapkan hidangan yg xseberapa.. pastu, tnggu lah… tnggu punya tnggu.. alahai~ mcm mngantuk pula.. then, abg Jasni pon sampai.. “Assalamu’alaikum”.  Abg Jasni dtg sorang.. K.Nina x ikut.. Sbb pasni, abg Jasni terus g tmpat kerjanya.. Abg Jasni pass barang then terus pulang… Ana punya hidangan apa jadi?? Wuuu~~ Ana yg makan… :D

Ingat x nasi ayam kuahnya warna PURPLE? :p
Ais krim A&W.. Miss it.. :)
...................................................................................................................

Di Malaysia kini berlaku jerebu… Kerna apa? Kerna manusia2 yg x bertanggungjawab telah membakar hutan ciptaan Ilahi.. Oh sedihnya… Ia berlaku di beberapa tempat.. Malaysia, ana yakin xakan mncemarkan alam sekitar.. Namun, negara jiran yg masih tidak sedar lagi akan hal ini.. haitz.. ””””””””………..””””””””
Lalu, apakah impaknya? Impaknya ialah… Suhu Bumi telah meningkat… Lapisan ozon semakin tipis.. Dan Malaysia salah satu yg kena tempiasnya.. Malam2 rasa bahang… Ana buka kipas kelajuannya sampai 3 kot.. Selama ni 2 je.. Subhanallah.. Sabar je la.. Alhamdulillah, kini semakin ok skit.. Kadang2 ujan, kadang panas.. Syukur atas nikmatMu ya Allah.. ^-^ Dan! Kat cni tgh hujan lebat… Ya Allah.. kuatnya petir…. Subhanallah.. Kau yg Maha Kuasa..
Ana ada masuk 1 workshop ni.. Graphic Design Workshop.. Masuk bengkel ni.. Sir ajar bermacam2 benda… Tangkap gambar.. Nak design sumtin..  Edit camne.. Haaa.. Nnt kami kena design BC.. Apa tu BC?? Tnggu dan lihat sahaja hasilnya.. Hohoho.. insyaAllah! Tapi klu kanda tahu, senyap2 je la.. nnt x surprise pulak.. heheheh.. Ana akan wat cantik2.. mana tahu kita bleh guna utk masa akan datang.. wallaHu a’lam. ^-^  Jadi buat kanda.. Haa… Tnggu tau apa yg ana nak tunjukkan… InsyaAllah… Dan! Doakan ana midterm mnggu depan dan mnggu depannya.. Semoga kita sama2 berjaya di dunia dan akhirat.. Amiin..

I love Tarbiyah.. I love Usrah.. I love Allah.. 
So, ana menjalankan kehidupan seperti sedia kala.. Ana gembira dgn hidup kini.. Syukur.. Allah mngurniakan si dia yg mnyayangi ana.. Syukran jiddan , kanda.. ku amat menyayangi dirimu jua.,. ketahuilah itu... :) Wassalam.

~Hidup ini bukanlah selamanya.. Bahkan bukan lama pon.. Apabila kamu sudah merasai kehidupan, maka bersedialah pula untuk mati.., Ingatlah kepada kematian.. Fikirkanlah tentang akhirat.. Kamu akan insaf nanti.. WallaHu a'alam.~

ssfss
s.a  
psp

3 kata-kata rangsangan:

Iyiana said...

ingatkan penulisyer Saddam, rupanya Fuza. ehehee.. selamat berblogging~

SaddamAfuza said...

eh3.. kamilah penulis.. kan nama blog.. SaddamAfuza... Saddam dan Afuza lah penulisnya :)

SaddamAfuza said...

hehehehe.. Kadang2 Saddam, kadang Fuza yg tulis blog.. ^-^